25 sep. 2024

Londen, Verenigd Koninkrijk: Intertek, een toonaangevende leverancier van Total Quality Assurance aan industrieën over de hele wereld, kondigt met trots de uitbreiding van haar testmogelijkheden voor Koolstof-14 (C-14) aan. Deze geavanceerde testdienst is cruciaal voor het verifiëren van de biogene inhoud van brandstoffen en ondersteunt daarmee de groeiende vraag naar duurzame brandstofoplossingen en naleving van internationale normen.

Koolstof-14 is een radioactieve isotoop van koolstof die op natuurlijke wijze wordt geproduceerd in de bovenste atmosfeer van de aarde. Fossiele brandstoffen, die miljoenen jaren onder de grond hebben gelegen, hebben al hun C-14 gehalte verloren. Deze unieke eigenschap maakt C-14 testen tot de enige analytische methode die nauwkeurig onderscheid kan maken tussen fossiele en biogene koolwaterstoffen. Dit onderscheid is van vitaal belang voor industrieën die biobrandstoffen produceren of gebruiken, omdat het garandeert dat producten voldoen aan de vereisten voor hernieuwbaar gehalte.

Intertek Caleb Brett biedt nu C-14 testen aan via twee robuuste methoden:

  • Liquid Scintillation Counting (LSC): Beschikbaar in ons laboratorium in het Verenigd Koninkrijk (ASTM D6866) en Nederland (DIN 51637). Bij deze methode wordt het monster omgezet in benzeen of worden specifieke monstertypen direct gemeten en wordt de lichtemissie van het bètaverval gemeten om het C-14 gehalte te bepalen.
  • Versneller massaspectrometrie (AMS): AMS (D6866), beschikbaar bij partnerlaboratoria, kwantificeert direct de C-14 concentratie door grafiet dat uit het monster wordt geproduceerd te analyseren.

Deze uitgebreide mogelijkheden zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare resultaten, met een maximale afwijking van slechts 3%, ter ondersteuning van diverse toepassingen zoals Sustainable Aviation Fuel (SAF), hernieuwbare diesel en biobrandstoffen.

“Onze uitgebreide C-14 testdiensten zijn een belangrijke stap voorwaarts in de ondersteuning van de wereldwijde verschuiving naar hernieuwbare energie,” zegt Ian Galloway, Executive Vice President bij Intertek Caleb Brett. “Door het leveren van nauwkeurige verificatie van biogene inhoud, helpen we onze klanten te voldoen aan strenge wettelijke eisen en vergroten we hun geloofwaardigheid op de markt.”

C-14 testen spelen een centrale rol bij het bevorderen van het gebruik van hernieuwbare bronnen en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het ondersteunt de overgang naar een circulaire economie door bedrijven in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen over hun duurzaamheidspraktijken en hun milieu-impact te verbeteren.

Intertek Caleb Brett's uitgebreide dienstenpakket voor duurzame brandstoffen omvat het testen van grondstoffen, ondersteuning bij onderzoek en ontwikkeling, het testen van productspecificaties van eindproducten en ISCC-auditing en -borging. Met laboratoria op strategische locaties in het Verenigd Koninkrijk en Nederland garanderen we snelle doorlooptijden en naleving van zowel regionale als internationale normen.

Intertek Caleb Brett is een vooraanstaande leverancier van kwaliteits- en veiligheidsoplossingen en biedt wereldwijd geavanceerde test-, inspectie- en certificeringsdiensten aan diverse industrieën. Met meer dan 130 jaar expertise zijn we gespecialiseerd in sectoren als olie, gas, chemie en landbouw. Ons wereldwijde netwerk van laboratoria en professionals garandeert naleving, verbetert prestaties en vermindert risico's. We ondersteunen de hele waardeketen, van ruwe olie tot hernieuwbare energie, en stimuleren duurzaamheid en innovatie. Ons streven naar kwaliteit en precisie, ondersteund door robuuste methodologieën en strenge kwaliteitscontroles, stelt ons in staat om oplossingen op maat te leveren die klanten helpen om met vertrouwen door complexe toeleveringsketens en regelgevingslandschappen te navigeren.

Ga voor meer informatie naar intertek.com/caleb-brett

Voor media-informatie:

Neem contact op met:

Caitlin Connell
Directeur wereldwijde marketing
caitlin.connell@intertek.com

Voor technische informatie:
Neem contact op met:

Stefan van Doorn
Product Specialist
stefan.vandoorn@intertek.com

Aresh mohammadi 
Product Specialist
aresh.mohammadi@intertek.com


Over Intertek

Intertek is een toonaangevende leverancier van Total Quality Assurance aan industrieën wereldwijd.

Ons netwerk van meer dan 1000 laboratoria en kantoren in meer dan 100 landen levert innovatieve en op maat gemaakte Assurance, Testing, Inspection en Certification oplossingen voor de activiteiten en toeleveringsketens van onze klanten.

Intertek is een doelgericht bedrijf dat kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid tot leven brengt. Wij leveren 24/7 missiekritische kwaliteitsborgingsoplossingen aan onze klanten om ervoor te zorgen dat zij kunnen werken met goed functionerende toeleveringsketens in al hun activiteiten.

Onze klantbelofte is: Intertek Total Quality Assurance expertise, consistent geleverd, met precisie, tempo en passie, zodat onze klanten veilig vooruit kunnen.